Alfalfa berasal dari perkataan Arab, Al-Fash-Fash, bermaksud “bapa segala tumbuhan”. Ia sangat kaya dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang memainkan peranan besar dalam kesihatan seperti menguatkan tulang serta keseluruhan tubuh.
Alfalfa digunakan dalam perubatan tradisional Cina sejak kurun ke-6 untuk merawat pelbagai penyakit seperti masalah buah pinggang, mengelakkan edema, artritis, memperbaiki sistem pencernaan, sistem rangka, kelenjar dan salur kencing. Alfalfa digunakan untuk membersihkan darah dan detoks tubuh.
Antara kebaikan-kebaikan alfalfa:
mengurangkan simptom menopos
menurunkan kolesterol
mengelakkan strok
menguatkan tulang dan melegakan artritis
diuretik
membantu dalam anemia
masalah pencernaan
IBS (irritable bowel disorder)
membantu penyembuhan tulang yang patah
menyeimbangkan hormon
membanyakkan susu badan
meningkatkan vitamin K terutama bagi mereka yang mengambil ubat-ubatan seperti amoxicillin, gentamicin dan streptomycin
Alfalfa mengandungi asid amino seperti arginine, lysine, theronine dan typtophane. Asid amino ini penting untuk pelbagai fungsi tubuh.
Ia juga adalah makanan alkali bagi mengelakkan jangkitan dalaman.
Alfalfa mengandungi mangan yang dapat membantu menyeimbangkan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.
Alfalfa adalah sumber vitamin K terbaik. Vitamin K membantu dalam pembekuan darah di mana dia menggerakkan kalsium kepada protein yang membentuk jaringan mikroskopik untuk menyangkut sel darah merah.
Banyak sekali kebaikan alfalfa ni. Pastikan anda menyediakan sebotol atau dua di rumah!
ALfafa kesukaan saya..dan menu wajib saya makan selepas menyusukan baby setiap hari.
mari lihat testimoni di sini
mari lihat testimoni di sini
Anda bagaimana??
✔ Dijamin HALAL
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
No comments :
Post a Comment